Foto: Kadrs no video

Aģentūra, kas izmeklē ASV pilsētas Čikāgas policijas dienesta pienākumu pildīšanas pārkāpumus, publicējusi video, kur redzams, kā likumsargi nošauj neapbruņotu pusaudzi.

Aģentūra video publicēja piektdien, 5. augustā, nosaucot to par "šokējošu un satraucošu". Ierakstā redzams, kā policijas darbinieki 28. jūlijā cenšas apturēt par auto zādzību aizdomās turēto Patriku O'Nīlu.

Brīdinām, ka video redzami nepatīkami kadri.

18 gadus vecais O'Nīls bija pie zagta "Jaguar" spēkrata stūres. Policisti automašīnas virzienā raidīja vairākus šāvienus, taču vadītājs turpināja braukt, šķērsoja krustojumu, bet tad ietriecās uz ielas stāvošā policijas auto.

Tad jaunietis metās bēgt. Video, kas uzņemts ar kameru, kas piestiprināta pie viena no policista uniformām, dzirdams, ka pakaļdzīšanās laikā tiek raidīti vēl vairāki šāvieni.

Ieraksta beigās O'Nīls guļ uz zemes. Viņš tiek saslēgts rokudzelžos, bet uz viņa krekla aizmugures redzamas asinis.

Ierakstā dzirdams, ka viens no policistiem saka: "Man šķiet, ka es sašāvu to izdzimteni, vecīt." Lai gan arī jaunieti sašāvušais policists nēsāja pie uniformas piestiprinātu kameru, policijas iecirkņa amatpersonas paziņojušas, ka incidents nav ierakstīts.

Policijas pārstāvis norādīja, ka šobrīd tiek skaidrots, vai kamera bijusi bojāta, taču viņš piebilda, ka netic tam, ka tā būtu tīšuprāt izslēgta.

"Notiek medības. Čikāgas policija medī melnādainus un brūnas ādas krāsas cilvēkus," skeptisks par policijas pārstāvju teikto bija Dzīvības koka un Tiesiskuma līgas runasvīrs Ēriks Rasels. "Tiem no mums, kurus noskūpstījusi saule, nu uz muguras ir mērķis."

Pēc incidenta trīs policisti ir atstādināti no pienākumu pildīšanas. Savukārt Čikāgas policistu biedrības prezidents nosodīja video publicēšanu, norādot, ka tas nav godīgi pret likumsargiem, kā arī tas varētu apdraudēt viņu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!