Neveiklu mirkli pēc uzstāšanās teātra izrādē Maskavā piedzīvojis krievu aktieris Mihails Porčenkovs – viņa virzienā ar aicinājumu "pašaut" uz skatuves uzmesta rotaļu pistole, vēsta portāls "Grani.ru".

Krievijā populārais aktieris izpelnījies plašu kritiku par to, ka oktobra beigās, tērpies zilā bruņuvestē un ķiverē ar uzrakstu "prese", ar ložmetēju apšaudīja Ukrainas karavīru aizsargāto Doņeckas lidostu.

Otrdien Porečenkovs spēlēja lugas "Ilgu tramvajs" pirmizrādē A. Čehova vārdā nosauktajā Maskavas Dailes teātrī. Pēc izrādes "apbalvot" aktieri ar medaļu, kuru rotā Kolorādo vaboles, un rotaļu pistoli, devusies pilsoniskā aktīviste Jekaterīna Maldona, tomēr apsardze nav viņu laidusi uz skatuves, raksta "Grani.ru".

"Ņem, Miša, pašauj! Patīk pa ukraiņiem šaut? Nošauj mani. Apbalvojuma pistole," metot rotaļu ieroci uz skatuves, video sauc aktīviste.

Daļa skatītāju izteikuši aktīvistei atbalstu, citi pauduši sašutumu, portālam "Grani.ru" atklāja Maldona. No viņas mugursomas mēģināts noraut Ukrainas karoga krāsas lenti.

Pretkara akciju organizējusi sabiedriskā kustība "Maidans bez robežām".

Ukrainā pret Porečenkovu par Doņeckas lidostas apšaudīšanu ierosināta krimināllieta, aktieris iekļauts Latvijas un Igaunijas "melnajos sarakstos".

Par pamatu tam bija separātistu "Novorosija TV" izplatītais video, kurā redzams, kā Porečenkovs ķiverē ar uzrakstu "prese", tiekoties ar Doņeckas prokrieviskajiem kaujiniekiem, šauj ar lielkalibra ložmetēju. Aktieris stāstīja, ka ir ieradies "pārliecināties par pamiera ievērošanu".

Vēlāk Porečenkovs paziņoja, ka nav šāvis uz cilvēkiem, kadri bijuši iestudēti un patronas tukšas. Tomēr video ierakstā razdams, ka munīcija ir īsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!