Ukrainas prezidents Petro Porošenko sestdien Minhenes konferences laikā demonstrēja Ukrainā "apmaldījušos" Krievijas karavīru kara biļetes un pases.

"Cik daudz liecību pasaulei jāsaņem, lai atzītu acīmredzamu faktu – ir ārvalstu bruņojums, par naudu karojošie krievu karavīri un regulāras armijas… Kādi fakti un liecības par Krievijas karaspēka esamību Ukrainā jums vēl nepieciešamas?" jautāja Porošenko.

Viņš atgādināja, ka pirms 20 gadiem Ukraina atteicās no kodolieroču potenciāla Budapeštes memoranda garantiju dēļ, kas nodrošināja valsts teritoriālo neaizskaramību. Prezidents norādīja, ka Krievija, kas bija viens no garantiem, pārkāpa to, pievienojot sev Krimu. "Šodien, es uzskatu, mums ir tiesības saņemt bruņojumu savas teritoriālās neaizskaramības aizsardzībai," viņš teica.

Porošenko pauda pārliecību, ka šādas palīdzības neesamība tikai palīdzēs attīstīties turpmākai agresijai pret Ukrainu.

Ukrainas prezidents aicināja sniegt Ukrainai starptautisku palīdzību ne tikai militārā jomā: "Ukrainas jautājums paliks neatrisināts, kamēr Eiropas politiķu sirdis paliks slēgtas politiskās, ekonomiskās un militārās palīdzības sniegšanai Ukrainai."

Pēc Porošenko sniegtās informācijas, Ukrainas pusē konflikta laikā krituši 1432 karavīri, nogalināti 5,6 tūkstoši civiliedzīvotāju, un "to skaits visu laiku palielinās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!