Internetā publicēts video, kurā redzams, kā krievu valodā runājoši aktīvisti aptur, domājams, Ukrainas armijas tanku T-64.

Video esot uzņemts Ukrainā netālu no prokrievisko separātistu pārņemtās Slovjanskas pilsētas. Aprakstā norādīts, ka tanku aptur "pašaizsardzība".

Ierakstā redzams, kā aktīvisti aizšķērso tankam ceļu, aicina vadītāju noslāpēt kaujas mašīnu un lamā ekipāžu. Tanks mēģina aizbraukt, dažas reizes neveiksmīgi noslāpstot. Galu galā ekipāža paklausa aktīvistiem un noslāpē militāro tehniku.

Video nav sniegts plašāks paskaidrojums, bet, ņemot vērā, ka Ukrainas valdība Doņeckas apgabalā ir sākusi pretterorisma operāciju, domājams, ka tanks ir Ukrainas spēkiem piederošs, bet "pašaizsardzība" ir prokrieviskie separātisti.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!