Ceturtdien notikušās preses konferences laikā Krievijas prezidents Vladimirs Putins pasmējies par Kirovskas žurnālistu Vladimiru Mamatovu, pieņemot, ka viņš ir piedzēries. Taču žurnālista kolēģi norādījuši, ka žurnālista lēnā runa ir saistīta ar viņa veselības stāvokli.

Konferences laikā žurnālists Mamatovs uzdeva jautājumu par vietējo ražotāju problēmām atvēsinošo dzērienu tirdzniecībā, cita starpā, kvasa pārdošanā, kas pēc kvalitātes un cenas neesot sliktāks par ārvalstu uzņēmumu ražoto.

Gan Putins, gan zālē klātesošie par viņa runas veidu pasmējās. Krievijas prezidents atzīmēja, ka jau pamanījis, ka žurnālists jau paspējis iedzert kvasu, savukārt uz žurnālista repliku, ka kvasu ražo labā kvalitātē, Putins atbildēja: "Es to redzu."

Mamatova kolēģe no laikraksta "Reportieris" Irina Aleksandrova paziņoja, ka patiesībā viņš nebija piedzēries. "Viņam ir nedaudz lēnāka runa, jo viņš pārdzīvoja divus insultus un galvas traumu," viņa atklāja.

Arī pats Mamatovs vēlāk norādīja, ka, ja viņš būtu piedzēries, tad viņš nemaz netiktu iekšā zālē, turklāt jautājumi bija iepriekš jāsaskaņo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!