Malaiziešu šamanis Raja Bomoh Sedunia, patiesajā vārdā Ībrahīms Mets Zins, pie morga, kurā glabājas nogalinātā Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama līķis, pirmdien izpildīja rituālu valsts aizsargāšanai, ziņo "Reuters".

Apritējis jau vairāk nekā mēnesis, kopš divas sievietes Kualumpuras lidostā Kima sejā iesmērēja ārkārtīgi toksisku nervu reaģentu VX, pēc kā vīrietis nepilnas pusstundas laikā mira mokošā nāvē. Slepkavība un Malaizijas mēģinājumi izmeklēt ziemeļkorejiešu amatpersonu saistību ar to ir izraisījuši diplomātisku sastingumu abu Dienvidaustrumāzijas valstu starpā.

Mirušā diktatora pusbrāļa līķis joprojām tiek turēts apsargātā morgā Kualalumpurā, no kura to jau vienreiz centušies nozagt. Neviens ģimenes loceklis gan nav nācis pieteikties saņemt mirstīgās atliekas, norāda amatpersonas.

Šamaņa rituāls īstenots, lai Malaiziju aizsargātu no citām valstīm, īpaši Ziemeļkoreju. "Lūdzu, nesiet mieru un pārticību abām valstīm. Cerams mirušā ķermeni drīz varēs aizvest uz Koreju, lai korejieši būtu laimīgi," Raja Bomoh Sedunia teicis lūgšanā.

Zintnieks slavens kļuva, kad 2014. gada martā ar rituālu palīdzību centās noteikt pazudušās "Malaysian Airlines" reisa "MH370" lidmašīnas atrašanās vietu. Lai gan līdz šim atrasti vairāki nelieli lidmašīnas fragmenti, tās vraks joprojām nav uziets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!