Internetā atklātībā nonācis videonovērošanas kameras video, kurā redzams, kā ārsts Belgorodas Otrajā slimnīcā iesit pacientam, kurš pēc tam notikuma vietā miris, vēsta Krievijas portāls "Lenta.ru".

Incidents noticis jau 29. decembrī slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Ierakstā redzams, kā kabinetā tiek izmeklēts pacients, kad pa durvīm ienāk mediķis vīrietis un medicīnas māsa, kura norāda ar pirkstu uz sēdošo pacientu.

Ienākušais ārsts tad viņu satver un ved uz blakus telpu, bet viņiem pakaļ steidzas pacienta pavadonis, kurš līdz tam gaidīja pie kabineta durvīm. Ārsts tad pagriežas atpakaļ un sāk sist šo vīrieti. Tikmēr no blakus telpas iznāk pacients, kuru saniknotais mediķis ar vienu sitienu nogāž zemē, un viņš paliek nekustīgi guļam.

Kā norāda "Lenta.ru", saskaņā ar medija rīcībā esošo informāciju video redzamais ārsts ir ķirurgs Iļja Zeļendinovs. Viņš pacientam uzbrucis, jo bojāgājušais vīrietis, kurš identificēts kā 56 gadus vecais Jevgenijs Vahtins, pirms tam esot aizskāris medmāsu – pēc dažādām mediju ziņām sieviete apvainota vārdiski, vai viņai iesperts. "Lenta.ru" avots informē, ka cietušais bijis alkohola reibumā.

Par šo incidentu ir ierosināta krimināllieta. Izmeklētāji uzskata, ka tā varētu būt netīša nogalināšanas bez iepriekšēja nodoma, atsaucoties uz Krievijas TV, ziņo raidsabiedrība BBC.

Kā redzams ierakstā, kādu laiku neviens par zemē guļošo cietušo neliekas ne zinis. Pēc tam, kad viņa pavadonis neveiksmīgi mēģina vīrieti "pamodināt", palīgā piesteidzas pats uzbrucējs un neveiksmīgi cenšas cietušo atdzīvināt.

Pilna garuma video ir šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!