Foto: Kadrs no video
Internetā publicēts video, kurā Jaunkrievijas separātistu kaujinieks ar iesauku "Vasjoks" salīdzina Ukrainu ar Latviju un aicina doties karot separātistu rindās.

"Esmu no Latvijas, no Ludzas. Mana dzimtene ir Krievija. Latviju es arī uzskatu par savu mazo dzimteni. Mani uztrauc procesi, kas notiek Latvijā, cenšos tos ietekmēt. Protams, esmu Krievijas patriots," ievadā stāsta vīrietis.

Turpinājumā viņš salīdzina notikumus Ukrainā ar situāciju Latvijā: "Latvija un Ukraina ir ļoti līdzīgas valstis. Abās ir etnokrātisks režīms, kur viena nācija cenšas pazemot otru nāciju – krievus. Latvijā nav tāda situācija, kā šeit, taču tur ir tā, kā Ukrainā bija pirms dažiem gadiem. It kā viens otru nenogalina, taču visi viens otru nemīl un klusi ienīst."

Doties karot Jaunkrievijas kaujas vienībā viņš nolēma pēc notikumiem Odesā: "Tur gāja bojā daudzi cilvēki, tāpēc nolēmu doties karot. Man nepatika, ka cilvēkus sauc par Kolorado vabolēm."

Separātists norāda, ka pieņemtais lēmums esot bijis pareizs "Šeit ir forši. Jums iedos automātu. Šeit ir lieliski laika apstākļi. Šeit ir interesanti un noteikti nav garlaicīgi."

"Ja jums apriebjas ikdienas un ģimenes problēmas, tad tas ir ideāls iemesls doties uz šejieni un izbaudīt citus priekus. Šeit ir labi. Labākie kūrorti ir Donbasā," nobeidz kaujinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!