Sīrijas armija trīs dienu ilgā operācijā padzinusi teroristu organizāciju "Daesh" no Homsas reģiona austrumiem, tādējādi no džihādistiem attīrot teritorijas uz dienvidrietumiem no senās Palmīras pilsētas, ziņo valsts mediji.

Situācija otrdien:

Situācija piektdien:


Sīrijas režīma "YouTube" kanāls "Centrālais militārais medijs" ziņo, ka Gaisa spēkiem izdevies iznīcināt lielu teroristu konvoju. Militāristu uzņemtajā video redzama gara automašīnu kolonna, kas naktī pārvietojusies Deir ez Zoras pilsētas virzienā, bēgot no strauji uzbrūkošajiem Sīrijas spēkiem. Nofilmēts arī tas, ka kolonna tiek bombardēta un apšaudīta.

Operācija uzsākta otrdien, no ziemeļiem un dienvidiem uzbrūkot islāmistu kontrolētajām teritorijām, apejot Sīrijas opozīcijas kontrolētās zemes. Jau nākamajā dienā armija un tās sabiedrotie džihādistiem nogrieza galvenos atkāpšanās ceļus, kā arī ieņēma Arakas dabasgāzes lauku.

Sašutumu gan raisīja fotogrāfijas no tā, kurās Sīrijas armijas 5. korpusa komandieris lepni pozē, uzlicis kāju uz nogrieztas džihādista galvas (ar vājiem nerviem fotogrāfijas neiesakām skatīties).

Sīrijas armijas uziets "Daesh" viltus tanks un kaujas auto "Humvee", kādus islāmisti 2014. gadā ieguva, ieņemot Mosulu Irākā:

Pēc šīs teritorijas atkarošanas, Sīrijas armijas pārstāvji paziņojuši, ka nākamai uzdevums esot Dienvidu tuksneša atbrīvošana. Tā lielāko daļu kontrolē ASV starptautiskās koalīcijas atbalstītā Sīrijas opozīcija, un jau pirms nedēļas tanku kolonnas uzbrukumu tās pozīcijām apturēja koalīcijas gaisa spēku uzlidojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!