Internetā publicēts video, kā armijas bruņutransportieris Ukrainā "mētā saulītes". Video esot uzņemts separātistu pārņemtajā Slovjanskas pilsētā.

Video nosaukums vēsta, ka tajā redzama "Krievijas bruņoto teroristu ballīte".

Jau vēstīts, ka trešdien parādījās foto un video liecības, ka prokrieviskie aktīvisti pie Kramatovskas it kā ir sagrābuši Ukrainas armijas tehnikas kolonnu, bet pēc tam ar Krievijas karogiem rotāti bruņutransportieri devušies uz Slovjansku.

Ukrainas Aizsardzības ministrija šīs ziņas noliedza. Savukārt partijas "Batkivščina" frakcijas vadītājs Sergejs Soboļevs vēlāk paziņoja, ka Krievijas karogi uz tehnikas bijis māņu manevrs, lai iekļūtu Krievijas diversantu kontrolētā teritorijā, šī informācija esot no aizsardzības ministra.

Tomēr vēlāk Aizsardzības ministrija atzina, ka seši bruņutransportieri ir nonākuši separātistu rokās.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!