Madrides lidostā Spānijas nacionālās policijas darbinieki notvēruši nīderlandieti, kuras apavu papēžos bija paslēpti 180 tūkstoši eiro, vēsta izdevums "Euro Weekly".

Naudu viltīgi mēģināts paslēpt četrās augstpapēžu kurpēs ar pilno zoli, katrā papēdī nobēdzinot 45 tūkstošus eiro 500 eiro nomināla banknotēs. Savukārt sievietes rokassomā atrasti vēl 5 950 eiro skaidrā naudā.

Nīderlandiete Madrides lidostā ieradusies no Briseles un plānojusi tālāk doties uz Kolumbiju, taču, uzvedoties aizdomīgi, piesaistījusi kārtības sargu uzmanību, kuri nolēmuši viņu rūpīgāk pārbaudīt. Pēc tam, kad viņas rokassomā atrasta skaidra nauda, policisti nolēmuši viņas bagāžu izpētīt ar rentgena skeneri, kas atklājis, ka kurpju zolēs paslēpts kas savāds.

Noplēšot zoli un atlaužot kurpju papēžus, likumsargi atklājuši nelielus sainīšus, kuros rūpīgi salocīts liels daudzums 500 eiro banknošu.

Tiek pieļauts, ka nīderlandiete naudu Kolumbijā centusies ievest, lai samaksātu par narkotiku kravu, vai arī viņa piedalījusies kādā naudas atmazgāšanas shēmā.

Sieviete aizturēta par nelegālu nedeklarētas naudas pārvadāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!