Foto: Kadrs no video

Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais dienests "Rosseļhoznadzor" kādā veikalā Tatarstānas Republikā konfiscējis trīs saldētas zosis no Ungārijas, kuru ievešanu valstī aizliedz pret Eiropas Savienību (ES) vērstās sankcijas, vēsta ziņu portāls "Om1.ru".

Nelegālās preces konfiscēšanas operācija notikusi 12. augustā Apostavas ciema veikalā "Alsu", atsaucoties uz policijas filmētu videoierakstu, ziņo portāls. Saldētie putni konfiscēti, jo tiem nav bijuši atbilstoši pavaddokumenti, marķējums, bet uzraksti uz iepakojuma bijuši tikai angļu valodā.

Pēc konfiscēšanas embargo sarakstā iekļautā Eiropas produkcija nogādāta atkritumu izgāztuvē un iznīcināta ar buldozera kāpurķēdēm. Portāls apgalvo, ka, balstoties uz izplatīto video, nelegālo zosu iznīcināšanā piedalījušies vismaz desmit cilvēki, ieskaitot traktoristu.

"Om1.ru" norāda, ka publicējis no policijas video atlasītus kadrus. Video patiešām dzirdams, kā sieviete formastērpā, reportieru fotoaparātu klikšķu pavadījumā paziņo, ka 2015. gada 12. augustā veikala pārbaudes laikā konstatēta nelegāla gaļas produkcija - trīs saldētas zosis.

Savukārt video otrajā daļā redzama preces iznīcināšana, taču pēc šiem kadriem nav skaidri nosakāms, vai trīs zemē noliktie sainīši patiešām ir konfiscētās ungāru zosis, tāpēc nav zināms, vai ieraksts ir īstenība, vai parodija.

Vēstīts, ka Krievija pēdējās nedēļās iznīcinājusi tonnām sankciju sarakstā iekļautu ārvalstu pārtikas produktu. Tikmēr liela daļa Krievijas iedzīvotāju neatbalsta produktu iznīcināšanu, bet uzskata, ka tos vajadzētu atdot trūkumcietējiem, vai sūtīt kā humāno palīdzību uz Austrumukrainu.

Krievija 2014. gada augustā aizliedza ievest valstī lielāko daļu pārtikas produktu no ES. Tā bija Maskavas atbilde uz ES sankcijām pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem.

ES, ASV un citas rietumvalstis sankcijas pret Krieviju un tās amatpersonām vērsušas par Kremļa agresiju Ukrainā - Krimas aneksiju un situācijas destabilizēšanu Austrumukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!