Foto: Kadrs no video
Internetā strauju popularitāti ieguvis video, kurā satrakojies bullis nofilmēts skraidām pa stadionu, kamēr tajā miera stājā stāv desmitiem studentu.

Pretēji daudzu gaidītajam, bullēns spriņģo starp aptuveni 40 studentiem, tiem gandrīz nepieskaroties. Dzīvnieks tikai riņķo, cenzdamies atrast izeju no noslēgtās telpas, un laiku pa laikam paskrien kādas novicinātas lupatas virzienā. Lai gan vienā brīdī redzams, ka bullis noskrien gar kādu puisi, to viegli skarot, noprotams, ka tas sanācis nejauši inerces dēļ.

Tieši tāds arī esot bijis mērķis pasniedzējam, kurš sarīkojis šo eksperimentu. Viņš tādējādi vēlējies parādīt, ka buļļi cilvēkiem neuzbrūk, ja vien netiek izprovocēti uz uzbrukumu.

Spāņu blogera Salvadora Raijas video noskatījušies jau miljoniem cilvēku visā pasaulē, bet netiek atklāts, kur tieši un kad tas uzņemts.

Lielākajā daļā Spānijas tradicionālās buļļu cīņas ir aizliegtas un dzīvnieku tiesību aizstāvji cenšas panākt arī pēdējo buļļu ringu aizvēršanu, kā arī buļļu skrējienu aizliegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!