Foto: Kadrs no video
Liesmas pārņēmušas vienu no Tibetas budistu svarīgākajiem tempļiem, vēsta "Sky News".

Vietējie mediji ziņo, ka liesmas klosterī parādījušās ap pulksten 18.40 sestdienas vakarā pēc vietējā laika.

Ugunsgrēka laikā negadījumi nav konstatēti un cietušo nav. Liesmu izcelšanās iemesls nav zināms, vēstīja mediji Ķīnā.

"Uguns ātri tika apdzēsta un situācija stabilizējās pavisam ātri," mediji papildina. Tomēr sociālajos tīklos ziņas par notikušo vēsta ko citu.

Platformā "Twitter", kas Ķīnā ir aizliegta, publicētie video un fotogrāfijas no notikuma vietas esot stingri cenzēti, atklāj "Sky News". Policija tam pievērsusi īpaši pastiprinātu uzmanību.

Kāda sieviete raksta, ka degošais klosteris ir dienas populārākā tēma Ķīnā, tomēr valsts dzēšot cilvēku soctīklos rakstītās ziņas.

Pazīstamais Londonā dzīvojošais tibetologs Roberts Bārnets, kurš, par spīti aizliegumiem, uzņēmis video ar degošo klosteri, savā "Twitter" profilā raksta: "Cilvēki Lhasā sūdzās, ka policija esot draudējusi ikvienam, kas izplatīs attēlus vai neoficiālus ziņojumus par liesmām; vietējiem ir bail runāt".

Bārnets raksta, ka ierobežoti pieejamā informācija par notikušo liek domāt, ka ugunsgrēks radījis lielu postu.

Devastating news from Lhasa of the Jokhang temple on fire. pic.twitter.com/LXiIlvc7V5— Robert Barnett (@RobbieBarnett) February 17, 2018

Džokangas klosteris, kura vēsture sniedzas vairāk nekā 1300 gadu senatnē, iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tas ir viens no svarīgākajiem apskates objektiem Lhasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!