Maskavas tiesa ceturtdien sankcionējusi Vnukovas lidostā naktī uz otrdienu notikušajā aviokatastrofā iesaistītās sniega tīrāmās mašīnas vadītāja arestu, noraidot iespēju atbrīvot viņu pret drošības naudu vai noteikt mājas arestu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Vladimira Martiņenko vadītā automašīna lidostā sadūrās ar "Falcon 50" lidmašīnu, kurā atradās Francijas naftas uzņēmuma "Total" vadītājs Kristofs de Maržerī un trīs apkalpes locekļi. Visi četri lidmašīnās esošie cilvēki gāja bojā.

Aresta termiņš Martiņenko noteikts līdz 21. decembrim. Desmit dienu laikā pēc aresta izmeklētājiem ir jāizvirza apsūdzības. Izmeklētāji iepriekš paziņoja, ka sniega tīrītāja vadītājs incidenta brīdī bijis alkohola reibumā.

Saistībā ar aviokatastrofu aizturēti vēl četri lidostas darbinieki. Vnukovas lidostas "aerodroma dienesta vadošais inženieris Vladimirs Ledjeņevs, lidostas lidojumu vadītājs Romāns Dunajevs, dispečere stažiere Svetlana Krivsuna un dispečers Aleksandrs Kruglovs", paziņoja izmeklētāji.

Kā uzskata izmeklēšanas pārstāvji, šie cilvēki nav nodrošinājuši lidojumu, kā arī uz zemes veicamo darbu drošības prasību ievērošanu, kā rezultātā notikusi traģēdija.

Pēc avārijas lidostas pārstāvji skaidroja, ka notikušais ir traģiskas apstākļu sakritības sekas.

Tomēr Izmeklēšanas komisija šādam skaidrojumam nepiekrita un norādīja, ka avārijas iemesls ir "noziedzīga nevērība no amatpersonu puses, kas nespēja nodrošināt lidostas darbinieku saskaņotas darbības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!