ASV prezidents Donalds Tramps savā pirmajā ārvalstu komandējumā Saūda Arābijā ar zobenu rokās dejojis kopā ar Saūda Arābijas amatpersonām, ziņo CNN.

Jau vēstīts, ka ASV prezidents ir ieradies Saūda Arābijā, kas ir viņa pirmā ārvalstu vizīte ārzemēs. Viņa plānā ir apmeklēt ne tikai Saūda Arābiju, bet arī Izraēlu, Beļģiju, Itāliju un Vatikānu.

Tramps un citas ASV amatpersonas sestdienas vakarā piedalījušās zobenu dejā, kas tika izdejota pie Murabbas pils.

Vīrieši bija sastājušies plecu pie pleca, bet katram rokās bija zobeni. CNN atzīmē, ka Trampam dejas laikā sejā visu laiku bija smaids, bet to pašu nevarot teikt par ASV prezidenta padomnieku ekonomikas jautājumos, kurš visai kūtri atkārtojis deju soļus.

Medijs atgādina, ka tradicionālo vīriešu deju ar zobeniem Saūda Arābijā sauc par ardahu. Parasti priekšnesumā tiek apvienota bungošana, dejošana un dziedāšana. Šo deju parasti dejo kādos īpašos notikumos, piemēram, kāzās vai reliģiskos svētkos.

Savulaik arī bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs 2008. gadā Saūda Arābijā dejoja tradicionālo deju ar zobeniem, atgādina CNN.

Ārvalstu komandējumā Tramps devies kopā ar savu sievu Melāniju Trampu, meitu Ivanku, kā arī Ivankas vīru Džaredu Kušneru, kas ir Trampa padomnieks. Tāpat Trampam līdzi devušās arī citas ASV amatpersonas, piemēram, ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

Baltā nama amatpersonas sestdien paziņoja, ka Vašingtona ir piekritusi nepilnu 110 miljardu ASV dolāru (98 miljardu eiro) bruņojuma darījumiem ar Saūda Arābiju. Šī vienošanās noslēgta Trampa vizītes Saūda Arābijā pirmajā dienā.

Atsevišķā paziņojumā tika pavēstīts, ka sākotnējā vienošanās sešu miljardu ASV dolāru vērtībā paredz 150 helikopteru "Lockheed Martin Blackhawk" komplektēšanu Saūda Arābijā. Darījums ļaus radīt 450 darbavietas Saūda Arābijā,

Sākotnēji mediji ziņoja, ka Tramps nemaz nevēlējies doties ārvalstu komandējumā, kā arī pirms došanās ceļā viņš par to žēlojies Baltā nama amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!