Daudzi vīrieši Krievijā pamet darbu un ģimenes, lai dotos "atvaļinājumā vai komandējumā" – karot prokrievisko kaujinieku rindās Ukrainas austrumos.

Brauciena mērķi viņi neslēpj. "Teic, ka brauc karot, lai cik tas nebūtu paradoksāli, par mieru," ziņo TV projekts "Current Time".

"Pats galvenais iemesls ir tas, ka nevar noskatīties, kā nogalina mūs – slāvu brāļus, kā ņirgājas par mierīgajiem iedzīvotājiem. Notiek Krievijas karš pret NATO valstīm," lēmumu doties karot pret Ukrainas spēkiem pamato brīvprātīgais Andrejs.

Video uzņemts aprīļa beigās Krievijas pilsētā Jekaterinburgā – laukumā pie stacijas. Visi šīs grupas aizbraucēji ir rezerves virsnieki ar kara pieredzi, komentē medijs.

Prokremliskajiem kaujiniekiem atbalstu sniedz arī krievu uzņēmēji. Viens no dāsnākajiem Sverdlovskas apgabalā ir Sergejs Golovanovs, kura uzņēmums šuj kaujiniekiem apģērbu, informē "Current Time".

Vēstīts, ka Kijeva un Rietumi prokrievisko kaujinieku apbruņošanā un apgādāšanā apsūdz Maskavu. Žurnālisti novērojuši Krievijas karaspēka kustību pie Ukrainas robežām, tāpat Ukrainā manīts bruņojums, kāds esot tikai Krievijas spēku rīcībā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar karu noliedz, vien neslēpj, ka karot uz Ukrainas austrumiem dodas krievu brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!