Virs promaskavisko kaujinieku ieņemtajām pilsētām Ukrainas austrumos tiks izšauti šāviņi ar skrejlapām, kurās informēs civiliedzīvotājus par veidiem, kā droši izkļūt no šīm teritorijām.

Ukrainas armija publiskojusi video, kurā parādīts, kā tiek sagatavoti šāviņi, ar kuriem paredzēts izplatīt informāciju par humānajiem koridoriem civiliedzīvotāju izkļūšanai no kauju zonas.

Šāviņi tiks raidīti ar tādu aprēķinu, lai tie maksimālā augstumā gaisā izkaisītu skrejlapas.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome pirmdien aicināja civiliedzīvotājus pamest kaujinieku okupētās teritorijas.

Vēstīts, ka Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Tomēr kaujinieku rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!