Ukrainas Nacionālais Antikorupcijas birojs, uzsākot jaunu kampaņu korupcijas apkarošanai, radījis spēcīgu video.

Sociālās reklāmas rullītis ataino skarbo pensionāru ikdienu, skolas un slimnīcas, kurām trūkst līdzekļu, kas savukārt ietekmē katra valsts iedzīvotāja un viņa tuvinieku dzīves. Vienlaikus video noprotams, ka šos skarbos apstākļus veicina korupcija un atsevišķu personu personīgās intereses.

Lai uz labu mainītu savu un valsts labklājību, cilvēki aicināti ziņot par korupcijas gadījumiem Ukrainas Nacionālajam Antikorupcijas birojam.

Jau ziņots, ka gan paši ukraiņi, kuri piedalījās Eiromaidanā un gāza Krievijas atbalstīto prezidentu Viktoru Janukoviču, gan Rietumvalstis norādījuši uz nepieciešamību īstenot padziļinātas Ukrainas pārvaldes reformas, par vienu no galvenajām prioritātēm izvirzot korupcijas apkarošanu. Arī šo kampaņu finansiāli atbalsta Eiropas Savienība.

Lai gan valstī nomainīti neskaitāmi iestāžu vadītāji un citas amatpersonas, kā arī, sekojot Gruzijas paraugam, izveidoti jauni policijas spēki, daudzos amatos joprojām atrodas korumpēti ierēdņi.

Valsts amatpersonu uzlabotās deklarāciju sistēmas dati oktobra beigās Ukrainā izraisīja sašutuma vētru, kad atklājās, kādi naudas uzkrājumi un luksusa lietas pieder daļai valsts amatpersonu. Ziņots, ka lielākā daļa no aptuveni 50 000 politiķu un ierēdņu, kuriem deklarācijas bija jāiesniedz, to arī ir paveikuši.

Ukrainas valdība tiek asi kritizēta par to, ka joprojām nespēj saviem karavīriem nodrošināt pietiekamu atalgojumu. Karavīri, kas valsts austrumos cīnās pret Krievijas atbalstītajiem spēkiem un regulārajām armijas vienībām, vidēji saņem aptuveni 250 eiro mēnesī un ir lielā mērā atkarīgi no brīvprātīgo palīdzības un ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!