Amari militāro gaisa spēku bāzi Igaunijā, kurā NATO misijā dislocēti Vācijas Gaisa spēku jeb 'Luftwaffe' iznīcinātāji, ceturtdien apmeklēja Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiene kopā ar igauņu kolēģi Margusu Cahnu.

"Igaunija mums ir lieliska izmitinātāja, un mūsu Gaisa spēku puišiem šeit patīk, kā arī sadarbība ar jūsu desantnieku vienību izveidojusies ļoti laba. Esam izveidojuši labu pamatu sadarbībai aizsardzības jomā," norādīja ministre. Savukārt Cahns pateicās Vācijai par Baltijas debesu sargāšanas misijas uzņemšanos.

"Eiropas drošības un militārās spējas ir jāuzlabo. Tam par iemeslu ir pēdējos gados pieredzētā Krievijas agresīvā uzvedība. Mēs šeit, uz NATO un Eiropas Savienības austrumu robežas, ļoti labi zinām, ko tas nozīmē – mums ir priekšstats un vēsturiskā pieredze," norādīja Cahns.

Igaunijas aizsardzības ministrs arī paziņoja, ka atbalsta Vācijas iniciatīvu, ka no 2 % no IKP, kas tiek atvēlēti aizsardzībai, vismaz 20 % ir jāiegulda investīcijās.

Igaunijas un Vācijas sadarbība ir cieša, un Igaunijas Bruņotie spēki izmanto daudz Vācijā ražotus ieročus un ekipējumu, tostarp milzīgās haubices FH-70, kā arī vācu spēki regulāri piedalās mācībās Igaunijā.

Tāpat gadu gaitā Vācijā izglītību guvuši daudzas augsti stāvošas igauņu militārpersonas, tostarp ģenerālis, Aizsardzības spēku komandieris Riho Terass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!