Foto: Kadrs no video

Venecuēlas izlūkdienesta vīri naktī uz otrdienu aizturējuši divus galvenos opozīcijas kustības līderus Leopoldo Lopesu un Antoni Ledesmu, kuri jau līdz šim atradās mājas arestā, atsaucoties uz viņu radinieku liecībām, ziņo BBC.

Mājas arestā viņi atradās sakarā ar apsūdzībām par pret valdību vērstu protestu organizēšanu 2014. gadā. Lopess vairāk nekā trīs gadus pavadīja cietumā, bet 8. jūlijā viņa sods tika mīkstināts uz mājas arestu.

Aresti īstenoti tikai divas dienas pēc pretrunīgi vērtētā balsojuma par izmaiņām konstitūcijā, kas izraisīja protestu pieaugumu. Lopess vairākas dienas pirms balsojuma izplatīja video, aicinot nepiedalīties balsošanā, bet tā vietā doties ielās protestēt pret to.

Abu vīriešu aizturēšana ir nofilmēta. Redzams, ka pakaļ vīriešiem ieradušies bruņoti vīri. Aizturēšana notikusi nakts melnumā. Lopesa sieva norāda, ka aizturēšana notikusi plkst. 00.27 pēc vietējā laika, bet Ledesmas meitas uzņemtajā video redzams, ka viņas tēvu Venecuēlas izlūkdienesta "Sebin" vīri aizved pidžamā. Radinieki norāda, ka viņi nezina, kurp abi vīrieši aizvesti.

Lopesa aizturēšana:


Ledesmas aizturēšana:

#ALERTA Momento en que es sacado de su residencia el Alcalde Antonio Ledezma por la Dictadura pic.twitter.com/KK6TiEvSgm— Gaby Arellano (@gabyarellanoVE) August 1, 2017

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!