Foto: DELFI
Viedtālruņu un planšetdatoru ekrānos ieurbušies Sanfrancisko vilciena pasažieri nav ievērojuši sev blakus stāvošu vīrieti ar pistoli rokās, kurš meklējis potenciālo upuri, bet beigās nošāvis kādu studentu, vēsta laikraksts "Herald Sun".

Vīrietis vairākas reizes izvilcis pistoli un vienu reizi, turot rokā ieroci, pat pakasījis degunu, liecina novērošanas kameru ieraksti no 23. septembra notikumiem. Aizdomās turamais meklēja savu potenciālo upuri, uzskata izmeklētāji.

"Tās nebija slēptas kustības, ierocis ir skaidri saskatāms. Šie cilvēki viņam ir ļoti tuvu, bet neviens to nemana. Viņi ir tik ļoti pārņemti ar rakstīšanu un lasīšanu. Viņi ir pilnībā aizmirsuši par apkārt notiekošo," komentē likumsargs Džordžs Gaskons.

Vīrietis, kurš identificēts kā 30 gadu vecais Nikoms Thephakajsons, galu galā sev upuri atrada un galvā sašāva 20 gadus vecu studentu, kad tas kāpis ārā no vilciena.

Policija noskaidrojusi, ka pirms slepkavības vīrietis iepriekš tajā pašā dienā jau notēmējis ieroci uz kādu vīrieti, bet neizšāva. Tad viņš vairāk nekā stundu turpinājis meklēt nejaušu upuri un vicinājis pistoli pie kāda restorāna.

Aizdomās turētais ir apsūdzēts slepkavībā un nelegālā ieroču glabāšanā – policija viņa mājā atrada divas triecienšautenes un kaujas nažus. Aizturēšanas brīdī vīrietim līdzi bijuši 20 000 dolāru (10 400 latu) skaidrā naudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!