Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko ieplānotā vienpusējā uguns pārtraukšana valsts austrumos var novest pie upuriem Ukrainas spēku rindās, kaujinieku pārgrupēšanās un jauna bruņojuma nogādāšanas Ukrainā, par bataljona "Azova" komandiera vietnieka Igora Mosijčuka uzskatiem vēsta aģentūra UNIAN.

"Ātrai robežas noslēgšanai, kā to paredz mūsu militāristi, es neticu. Es biju vairākos robežas posmos - bez šķēršļiem staigāju šurpu turpu no Ukrainas uz Krieviju," komandiera vietnieks atklāja intervijā "Hromadske.tv".

Mosijčuks izsaka šaubas par piedāvātā plāna efektivitāti. "Un baidos, ka pamiers ar teroristiem tiks izmantots pret mūsu karavīriem," viņš piebilst un pauž pārliecību, ka sarunas var notikt tikai ar cilvēkiem, kuriem ir politiskā autoritāte, nevis noziedzniekiem.

Vēstīts, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko 18. jūnijā paziņoja, ka Ukraina pasludinās vienpusēju uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, lai dotu iespēju nelikumīgajiem grupējumiem atbruņoties vai pamest valsti. 

Prezidents iepriekš norādīja, ka pie miera plāna realizēšanas varēs ķerties tikai tad, kad būs atjaunota kontrole pār valsts robežu ar Krieviju.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus finansē un organizē Kremlis.

Ukrainas varas iestādes cenšas nostiprināt un atgūt kontroli pār robežu, lai novērstu kaujinieku un bruņojuma brīvu plūsmu no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!