Foto: AFP/Scanpix

Viesuļvētra "Aizeks", kas ASV piemeklēja pagājušajā nedēļā, Luiziānas štatā bojājusi vismaz 13 000 māju, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šis skaitlis gan ir "ļoti aptuvens", norāda amatpersonas. Pilnīgus postījuma apmērus neļauj noteikt plūdi, kas vēl turpinās atsevišķos reģionos.

Viesuļvētrā bojā gāja septiņi cilvēki un applūda Ņūorleānas apkārtne. Tūkstošiem cilvēku pameta savas mājas.

Otrdien, kad plūdu ūdeņi pakāpeniski atkāpjas, pagaidu patvērumos atrodās vēl aptuveni 1500 cilvēku. Elektroenerģijas padeve lielākoties jau ir atjaunota. 


Jau vēstīts, ka tūkstošiem cilvēku pameta Luiziānas štata Ņūorleānas pilsētu draudīgās vētras "Aizeks" ("Isaac") dēļ. Tropiskā vētra pilsētu sasniedza tieši septiņus gadus pēc viesuļvētras "Katrīna" plosīšanās reģionā.

Pilsēta noslēdza savas jaunās slūžas, lai aizsargātu teritoriju no ūdens līmeņa celšanās līdz pat 130 kilometriem stundā spēcīgā vēja dēļ.

Desmitiem tūkstošiem cilvēku bija ieteikts doties prom no savām mājām zemos apvidos Luiziānā un Misisipi, tomēr masveida evakuācija netika izsludināta. Vētras brīdinājumi bija spēkā arī daļā Floridas un Teksasas. Tūkstošiem māju tika pārtraukta elektroenerģijas padeve.

Pirms virzīšanās uz ASV "Aizeks" nodarīja postījumus Haiti, Dominikānā un Kubā. Haiti tas izraisīja vismaz septiņu cilvēku nāvi, bet Dominikānā gāja bojā trīs cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!