Trešdienas pēcpusdienā Viļņā pie prezidenta pils bija pulcējušies operatīvo dienestu darbinieki, jo atbildīgie dienesti saņēmuši ziņu, ka pie Lietuvas prezidenta pils gatavojas uzspridzināties kāds vīrietis.

Kā vēsta "Delfi.lt" terorists ticis aizturēts. Atbildīgo dienestu pārstāvji norāda, ka ka 1982. gadā dzimušais vīrietis aizturēts ar elektrošoka palīdzību, ieročus pielietot nav bijis vajadzības. Koferī sprāgstvielas nav atrastas. 

Notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu vīrieša iespējamos motīvus, taču likumsargi norādījuši, ka vīrietis neuzvedas adekvāti.

Aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, viņš runājis lietuviešu valodā, tomēr nesakarīgi.

Atbildīgo dienestu pārstāvji norādījuši, ka šie ir bijuši reāli draudi, jo vīrietis draudējis aktivizēt spridzekli, ja netiks izpildītas viņa prasības, tomēr pārrunās noskaidrots, ka vīrietim nekādu prasību nav.

Likumsargi ziņo, ka šis ir pirmais terorisma gadījums Lietuvā. Par izdarīto aizturētajam vīrietim draud cietumsods.

Jau vēstīts, ka trešdien pie Lietuvas prezidenta pils policijas aplenkumā stāvēja kāds vīrietis ar lielu koferi, kurš draudēja uzspridzināties. No prezidenta pils un Viļņas universitātes centrālās ēkas, kas atrodas netālu, tika evakuēti cilvēki. 

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite pilī incidenta brīdī nav atradusies. 

Atbildīgie dienesti par iespējamo ļaundari informāciju saņēmuši plkst. 16.40 no Lietuvas vadības apsardzes dienesta.

Satraucošo notikumu laikā Lietuvas policija bija slēgusi tuvākās ielas un tika izsludināts arī operatīvais plāns "Vairogs".

Notikuma vietā ieradās pārrunu starpnieks no pretterorisma organizācijas "Aras". Pārrunu starpniekam esot bijis grūti, taču izdevies nodibināt kontaktu.

Policija bija slēgusi tuvumā esošās ielas. "Aras" komandieris Viktors Grabausks portālam "Delfi" iepriekš sacīja, ka teritorija ir pilnībā norobežota un Viļņas iedzīvotājiem nekas nedraud.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!