No Vācijas autobūves koncerna saņemtais noraidījums nesagrāva Viļņas mēra cerības piesaistīt BMW Viļņai. "Kāda Vācijas kompānija darbojas kā starpnieks un ir gatava piedāvāt mums sarunās pilnu atbalstu, līdz ar to mēs vēl joprojām lolojam cerības.
Turklāt arī koncerna [BMW] departamenta, kas ir atbildīgs par pamatdarbības attīstību Austrumeiropas reģionā, vadītājs pauda savu interesi minētajā jautājumā. Mēs arī daudz ko gaidām no tuvākajā laikā paredzētās kādas augsta ranga BMW amatpersonas vizītes Lietuvā," pavēstīja pilsētas mēra palīdze Violeta Sorkiniene.

Pagājušajā rudenī BMW paziņoja par plāniem būvēt jaunu rūpnīcu. Viļņas mērs Artūrs Zuoks koncernam nosūtīja piedāvājumu, solot BMW vislabvēlīgākos ekonomiskos noteikumus, ja jaunā rūpnīca tiks celta Viļņā. BMW pagājušajā rudenī līdzīgu piedāvājumu saņēma arī no Klaipēdas municipalitātes, kas vēl joprojām gaida atbildi.

BMW jaunajā rūpnīcā ar aptuveni 2500 darbavietām ieguldīs aptuveni vienu miljardu Vācijas marku.

BMW valdes priekšsēdētājs Joahim Milbergs jau nosūtījis Igaunijas prezidentam Lennartam Meri vēstuli, paziņojot, ka viņa piedāvātā Mūgas ostas apkārtne nav piemērota jaunās BMW rūpnīcas atrašanās vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!