Foto: Kadrs no video

Ceturtdien īsi pirms deviņiem vakarā Čehijas Nacionālā teātra noliktavas ēkas dekoratīvajā tornī uzrausies kāds 25 gadus vecs vīrietis un metis uz garāmejošajiem ķieģeļus un akmeņus, vēsta čehu medijs "iDnes".

Notikuma vietā ieradušies desmitiem policistu, mediķu un glābēju, un teritorija norobežota. Pēc pārrunām ar policiju glābēji notikuma vietu drīz pametuši, bet palikusi neliela policistu brigāde, kuru vidū bijuši arī sarunu vedēji. Viņi ar neprognozējamo indivīdu, kurš esot dzimis Latvijā, sarunājušies angļu un krievu valodās.

Uz rīta pusi vīrietis jau kļuvis daudz dusmīgāks un asāk reaģējis uz sarunu vedēju teikto, ziņo portāls "iDnes". Brīdī, kad kāds tuvojies, viņš pārkāpis pār torņa malu un draudējis lēkt, taču ilgo aktivitāšu nogurdināts no rīta jaunietis jau bijis ievērojami miegaināks un ilgstoši centies atrast ērtāko sēdēšanas pozu.

Noskaidrots, ka vīrietis tornī gaidot pūķi. Pārrunu vedējiem viņš pieprasījis tikai ūdeni un aizdegt cigareti. Kāda policijas nosūtīta sieviete to arī izdarījusi.

Piektdien ap plkst. 11 dienā pūķa gaidītāju policijai izdevies aizturēt, izmantojot elektrošoku. Latvijā dzimušais jaunietis nodots psihiatru rīcībā netālu esošajā klīnikā.

Viņam patlaban draud apsūdzība īpašuma bojāšanā, kas paveikta, mētājot ķieģeļus. Policija lēš, ka viņa radītie postījumi sasniedz aptuveni 100 000 kronu jeb aptuveni 3700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!