Foto: Reuters/Scanpix

Visas Krievijas "humānā konvoja" automašīnas no kaujinieku kontrolētajiem reģioniem Ukrainā atgriezušās Krievijā, svētdien ziņo Krievijas mediji.

Sestdien Ukrainas un Krievijas robežu šķērsoja 220 kravas automašīnas, kurā, pēc Maskavas sacītā, atradās humānā palīdzība Luhanskai.

Krava nosūtīta tieši kaujiniekiem Luhanskā, un to nevarēja pārbaudīt ne Ukrainas varasiestādes, ne Sarkanais Krusts, tādējādi tās saturs nav zināms. Kopš robežas šķērsošanas kravas automašīnas pavadīja prokremliskie kaujinieki.

Kremļa kontrolētie Krievijas mediji apgalvo, ka kravā atradās 2000 tonnu humānās palīdzības - pārtikas produkti, elektrības ģeneratori, medikamenti un segas, kas izkrauti Luhanskā.

Pirmā "humānās palīdzības" krava tika ievesta Ukrainā 22.augustā, arī izvairoties no Ukrainas robežsardzes un Sarkanā Krusta pārbaudēm. Krievijas pusē gan vairākas konvoja automašīnas izrādītas ārvalstu un krievu žurnālistiem, kuru uzņemtajos attēlos redzams, ka kravas automašīnas ir pustukšas.

Pēc Ukrainas drošības dienesti novērtējuma, uzņemtie satelītattēli ar konvoju liecina, ka augustā ievestajās kravas automašīnā iekrautas Ukrainas militārajās rūpnīcās salaupītās ražošanas iekārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!