Foto: DELFI

Visās Krievijas lidostās trešdien noteikts pilnīgs aizliegums šķidrumu ienešanai lidaparātos. Iepriekš tika ziņots, ka šis aizliegums attieksies uz divām Maskavas lielākajām starptautiskajām lidostām.

Šāds aizliegums saistīts ar plašajiem drošības pasākumiem, kas Krievijā noteikti pirms februārī gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm.

Krievijas Federālās Gaisa transporta aģentūras mājaslapā nav nekas minēts, cik ilgi būs spēkā šis aizliegums. Līdz šim lidostās pasažieriem bija ļauts lidaparātos ienest šķidrumus, kuru tilpums nepārsniedza simt mililitrus.

Aizliegums attiecas uz "visu veidu šķidrumiem, tostarp personīgās higiēnas līdzekļiem, kosmētiku, medikamentiem, šķidrumiem, aerosoliem un gēliem jebkādā daudzumā". Aģentūra iesaka visus šķidrumus nodot bagāžā.

Tomēr aizliegums neattiecas uz medikamentiem un citiem līdzekļiem, kas nodrošina pasažiera dzīvotspēju lidojuma laikā. Lidmašīnā tos varēs ienest tikai pēc lidostas drošības dienesta veiktas pārbaudes.

Šāds aizliegums daudzus pasažierus pārsteidzis nesagatavotus un tīmekļa diskusijās izraisījis asu neapmierinātību.

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7. līdz 23 februārim.

Šonedēļ Krievijā aizsākās lielākā drošības operācija olimpisko spēļu vēsturē. Ap Sočiem noteikta tā dēvētā aizliegtā zona, bloķēti lielceļi, kas ved uz pilsētu, un bez īpašām atļaujām nav ļauts izmantot ielas, kas ved uz Olimpiādes norises vietām.

Otrdien Sočos ieradās armijas papildspēki un karaflotes vienības, kas papildinās pilsētā jau dislocētos 37 000 drošības spēku vīru.

Tikmēr drošības eksperti brīdina, ka ap olimpisko spēļu norises vietām izvērstie plašie drošības pasākumi varētu vājināt drošību citviet Krievijā.

Bažas par drošību Krievijā pastiprinājušās pēc 29. un 30 decembrī Volgogradā pieredzētajiem sprādzieniem, kas laupīja 34 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!