Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijā 60 daudzstāvu blokmāju ārējie apšuvumi neatbilst ugunsdrošības prasībām, atklāts pārbaudēs, kas sāktas pēc traģiskā ugunsgrēka "Grenfell Tower" Londonā, atsaucoties uz valdības sniegto informāciju, vēsta raidsabiedrība "Sky".

Iepriekš tika ziņots, ka drošības prasībām neatbilst 34 daudzdzīvokļu mājas, bet, turpinot pārbaudes, atklātas vēl vairāki desmiti ugunsnedrošu namu.

"Visi pārvaldnieki un ugunsdzēsības un glābšanas dienesti šajās vietās ir brīdināti par rezultātiem, un mēs uzturam kontaktu ar viņiem visiem, lai palīdzētu un uzmanītu tālāko rīcību,'' teikts kopienu departamenta paziņojumā.

Jau ziņots, ka, bažījoties par ugunsdrošību, no vairāk nekā 700 dzīvokļiem daudzstāvu mājās Londonas ziemeļrietumos evakuēti to iemītnieki.

Evakuēti četru Čolkatas blokmāju iedzīvotāji. Šo namu renovāciju veicis tas pats uzņēmums, kas uzraudzīja nodegušā "Grenfell Tower" atjaunošanu. Drošības labad lemts evakuēt iedzīvotājus un noņemt ēku apšuvumu. Tāpat pastāvot bažas par gāzes cauruļu izolāciju šajos namos.

Vēstīts, ka piektdien Londonas likumsargi oficiāli apstiprināja, ka traģisko ugunsgrēku daudzdzīvokļu mājā "Grenfell Tower", kas prasīja vairāku desmitu iedzīvotāju dzīvību, izraisīja ledusskapja aizdegšanās kādā no dzīvokļiem.

Tāpat policija apliecinājusi, ka plašāku ugunsgrēku izraisīja normatīviem neatbilstošs mājas apšuvums, kas bijis ugunsnedrošs. Londonas policijas pārstāvji pieļauj, ka jau drīzumā tiks izvirzītas oficiālas apsūdzības slepkavībā bez iepriekšēja nodoma.

Ugunsgrēkā "Grenfell Tower" ēkā Londonā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 79. Ugunsgrēks 24 stāvu ēkā "Grenfell Tower" izcēlās naktī uz 14. jūniju. Ēkā dzīvoja ap 600 cilvēku, un pazudušas veselas ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!