Nesen internetā strauju popularitāti guva aktīvistu veidots Krievijas propagandas video ar nosaukumu "Esmu krievu okupants", kurā tiek slavēta Baltijas un citu valstu okupācija un tendenciozi skaidrots, ka okupanti visur nesuši laimi un pārticību. Šim rullītim internetā nu parādījusies atbilde.

"YouTube" publicētajā atbildes video Krievijas okupācija vairs netiek slavināta.

"Es iebruku plaukstošajā Afganistānā. Mani palūdza aiziet, un es atstāju aiz sevis pašu karstāko planētas punktu, kur valda ieroči, vardarbība un narkotikas," teikts video.

"Es iekaroju Somiju. Mani palūdza aiziet, un šodien Somijā ražo telefonus, apģērbu un produktus, kuriem analogu mums nav. Es sadalīju Poliju un iekaroju Varšavu. Mani palūdza aiziet, un tagad vidējais polis dzīvo četras reizes bagātāk nekā vidējais krievs," turpina balss ierakstā.

"Es atkaroju no Japānas Sahalīnu un Kuriļu salas. Šodien tur joprojām zvejo zivis un dzīvo naturālajā saimniecībā, bet kaimiņi japāņi dzīvo ar nākotnes tehnoloģijām," uzsver video autori.

"Es sarīkoju golodomoru Ukrainā, kad no bada gāja bojā miljoniem ļaužu. Es kļuvu par Hitlera sabiedroto un izraisīju Otro pasaules karu. Es asinīs noslīcināju 1956. gadā Budapeštu, 1968. gadā Prāgu, 1989. Tbilisi, 1991. Viļņu. Es cēlu koncentrācijas nometnes un vajāju citādi domājošos," video tiek minēti vēsturiski fakti.

"Es tā arī neiemācījos būvēt ceļus, izgatavot sadzīves tehniku un normālu apģērbu. Viss, ko es māku darīt, ir sāpes un naids," teikts atbildes video.

"Un šodien es eju pie jums, jo esmu okupants," skan nobeigumā.

Vēstīts, ka propagandas video "Esmu Krievijas okupants" ir guvis strauju popularitāti internetā. Sešu dienu laikā tas bija apskatīts 3,5 miljonus reižu, bet līdz pirmdienai skatījumu skaits pārsniedzis 4,7 miljonus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!