Terorists pašnāvnieks, kurš 29. decembrī sarīkoja sprādzienu Krievijas pilsētas Volgogradas dzelzceļa stacijā, bija maskējies par studentu – hipsteru, vēsta ziņu vietne "Life News".

"Life News" rīcībā nonākušajā videoierakstā redzams, kā pašnāvnieks Askers Samedovs detonē spridzekli stacijas ēkā.

Ierakstā redzams jauns cilvēks šaurās biksēs, sporta čībās un virsjakā ar pūkainu kapuces apdari. Tāds apģērbs ir gandrīz katram Krievijas vidienē dzīvojošam jaunietim, tāpēc uzbrucējs izskatījies pēc parasta studenta, skaidro "Life News".

Iespaidu pastiprina arī brilles biezos rāmjos un mugursoma, kas ir teju katra Krievijas jaunieša aksesuārs, piebilst ziņu vietne.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad to var redzēt šeit.

Pateicoties videonovērošanas kameru ierakstiem, izmeklētājiem ir izdevies ar sekunžu precizitāti izsekot uzbrucēju pārvietošanos pilsētā. Izrādās, otrs terorists, kurš sarīkoja sprādzienu Volgogradas trolejbusā, pirms tam novērojis uzbrukumu stacijai.

Jau vēstīts, ka 29. un 30. decembrī Krievijas pilsētā Volgogradā nogranda sprādzieni dzelzceļa stacijā un cilvēku pilnā trolejbusā, laupot 34 cilvēku dzīvības.

Nāvējošs sprādziens Volgogradas pilsētas autobusā atskanēja arī oktobrī.

Pastiprināta uzmanība Krievijas spējām garantēt drošību ir pievērsta pirms 2014. gada sākumā gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Soču olimpiskās spēles cer izmantot Krievijas ekonomisko un sociālo sasniegumu izrādīšanai. Tomēr Soči atrodas tuvu nemierīgajam Ziemeļkaukāza reģionam, kas pēc Padomju Savienības sabrukuma ir piedzīvojis divus karus Čečenijā un biežu vardarbību Dagestānā, Ingušijā un Kabardas-Balkārijā.

Izjaukt spēles ir draudējis Ziemeļkaukāza nemiernieku līderis Doku Umarovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!