Foto: Reuters/Scanpix

Volgogradā notikušie pašnāvnieku spridzinātāju uzbrukumi „nav attaisnojami”, trešdien, ieradies vizītē Krievijas dienvidu pilsētā, kuru svētdien un pirmdien satricināja nāvējoši sprādzieni, paziņoja prezidents Vladimirs Putins.

"Nav svarīgi, kā noziedznieki attaisno savu rīcību, noziegumiem pret civiliedzīvotājiem nav attaisnojuma," Putina Volgogradā teikto citē raidsabiedrība BBC.

Savukārt otrdien Putins paziņoja, ka cīņa ar teroristiem turpināsies līdz viņu pilnīgai iznīcināšanai.

Jau vēstīts, ka  svētdien Volgogradā notika sprādziens stacijā "Volgograda-1". Savukārt pirmdienas rītā pašnāvnieka sarīkots sprādziens satricināja cilvēku pilnu trolejbusu. Pašnāvnieku spridzinātāju sarīkotajās eksplozijās dzīvību zaudēja 34 cilvēki.

Nāvējošs sprādziens pilsētas autobusā atskanēja arī oktobrī.

Pēc pēdējiem terorkatiem Volgogradā un citur Krievijā ir pastiprināti drošības pasākumi, ielās izvietoti tūkstošiem policistu. Lai gan par teroraktiem neviens vēl nav uzņēmies atbildību, tiek uzskatīts, ka sarīkotāji varētu būt kaujinieki no netālā Ziemeļkaukāza reģiona, kuri ir draudējuši izjaukt februārī Sočos gaidāmās olimpiskās spēlēs.

Pastiprināta uzmanība Krievijas spējām garantēt drošību ir pievērsta pirms 2014. gada sākumā gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos. Krievijas prezidents Vladimirs Putins Soču olimpiskās spēles cer izmantot Krievijas ekonomisko un sociālo sasniegumu izrādīšanai.

Tomēr Soči atrodas tuvu nemierīgajam Ziemeļkaukāza reģionam, kas pēc Padomju Savienības sabrukuma ir piedzīvojis divus karus Čečenijā un biežu vardarbību Dagestānā, Ingušijā un Kabardas-Balkārijā..

Izjaukt spēles ir draudējis Ziemeļkaukāza nemiernieku līderis Doku Umarovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!