Foto: EPA/LETA

Vietne "WikiLeaks" piektdienas pēcpusdienā publicējusi vairāk nekā 60 000 slepenu Saūda Arābijas Ārlietu ministrijas dokumentu, vēsta izdevums "Time".

"WikiLeaks" pārstāvji apgalvo, ka līdz šim publicētie 61 205 dokumenti ir tikai daļa no Saūda Arābijas failiem, kas ir nonākuši vietnes veidotāju rokās. Viņi tuvāko nedēļu laikā solās publicēt vēl vairāk nekā pusmiljonu dokumentu.

"Saūda Arābijas faili ļauj ielūkoties noslēgtajā un nepastāvīgajā diktatūrā, kas šogad nosvinēja 100 galvas nociršanu un ir kļuvusi par draudu saviem kaimiņiem un pati sev," preses relīzē norādījis "WikiLeaks" dibinātājs Džulians Asanžs.

Dokumentos, ko vietne grasās publicēt, būšot arī Saūda Arābijas valdības iekšējie ziņojumu un sarakstes starp dažādām šīs valsts vēstniecībām visā pasaulē, solījuši "WikiLeaks" pārstāvji.

Vietnes veidotāji gan neatklāj tiešo dokumentu avotu. Preses relīzē vien minēts, ka maijā Saūda Arābijas Ārlietu ministrijas datortīklam uzbrucis un pēcāk dažāda veida dokumentus nopludinājis kibernoziedznieku grupējums, kas tiek dēvēts par ''Jemenas Kiberarmiju''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!