Foto: RIA Novosti/Scanpix
Robežsardzes dienests pirmdien uz laiku zaudējis sakarus ar Luhanskas bāzē ielenktajiem vīriem, kuri jau 14 stundas cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, vēsta aģentūra UNIAN.

"Sakari ar robežsargiem ir pazuduši. Reizēm izdodas saņemt īsziņas," aģentūru informēja Robežsardzes dienestā. Tikmēr jaunu ziņu par ievainotajiem vai kritušajiem, kopš "tā sauktā 20 minūšu pamiera", kad izdevās izvest no bāzes septiņus ievainotos, nav, piebilst dienestā.

Tikmēr "Korrespondent" ziņo, ka robežsargu bāzes apšaude pievakarē ir pārtraukta. Pirms tam Ukrainas aviācija devusi triecienu pa bāzei apkārt esošo neapbūvēto teritoriju, attīrot to no kaujiniekiem.

Tomēr jau ap 19:20 separātisti pārgrupējušies un atsākuši apšaudi, ziņo UNIAN, bet robežsargi aizsargājas un turpina gaidīt palīdzību.

Vēstīts, ka agrā pirmdienas rītā simtiem prokrievisko kaujinieku sāka uzbrukumu robežsargu bāzei Luhanskā. Nemiernieki robežsargu bāzei uzbrukuši, izmantojot automātiskos ieročus, ložmetējus un granātmetējus un šaujot no daudzdzīvokļu namu logiem un jumtiem. Bāzes teritorijā sākušies vairāki ugunsgrēki.

Pretterorisma operācijas runasvīrs Vladislavs Seļezņevs uzsvēris, ka blakus Luhanskas robežsardzes daļai atrodas dzīvojamās mājas, tādēļ cīņā pret separātistiem nav iespējams pilnvērtīgi izmantot aviācijas iespējas, tomēr izdevies iznīcināt divas mīnmetēju vienības.

Savukārt, atbildot uz jautājumu par to, kādēļ separātisti uzbrukumam izvēlējušies tieši šo robežsardzes daļu, Seļezņevs sacījis, ka šis ir atslēgas objekts, kurā tiek koordinēta viss reģiona robežsardzes darbs.

Vēstīta, ka fiksēti vairāki gadījumi, kad pāri Krievijas robežai Ukrainā mēģina ielauzties vai ielaužas bruņoti kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!