Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā teroristu tīkla ”Al Qaeda” bijušais līderis Osama bin Ladens redzējis tikai ar vienu aci, kārtējā videopaziņojumā atklājis organizācijas pašreizējais vadītājs Aimans az Zavahiri, ceturtdien vēsta aģentūra ”France Presse”.

Zavahiri pastāstījis dažādus faktus par bin Ladena dzīvi, tai skaitā iepriekš nezināmu, ka teroristu līderis bērnībā notikuša nelaimes gadījuma dēļ redzējis tikai ar vienu aci.

Aptuveni stundu garais videoieraksts no sērijas ”Imāma dienas” ir samontēts vismaz pirms diviem mēnešiem, par to liecina Zavahiri apsveikums musulmaņiem ar Ramadāna mēneša sākumu, kurš beidzās 20. augustā.

Ēģiptiešu kaujinieks Zavahiri ilgu laiku bija "Al Qaeda" līdera vietnieks. Viņš pārņēma "Al Qaeda" vadību pēc tam, kad "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens tika nogalināts ASV karaflotes specvienības operācijā.

Kā ziņots, bin Ladens tika nogalināts specoperācijas laikā savā rezidencē Abotabadas pilsētā Pakistānā 2011. gada 2. maijā. Par viņa nāvi speciālā televīzijas tiešraidē paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!