Foto: AFP/Scanpix

Vācijas kancleres Angelas Merkeles kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas meitaspartijas - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - līderis Horsts Zēhofers turpina uzstāt, ka viņa vadītās partijas atbalsts CDU joprojām ir atkarīgs no Vācijā gadā uzņemamo patvēruma meklētāju augstākās robežas noteikšanas 200 000 cilvēku apmērā.

"Mēs uzstāsim uz to, jo ierobežojums ir priekšnoteikums sekmīgai integrācijai," viņš skaidroja laikrakstam "Augsburger Allgemeine".

CSU vēlas skaidri pateikt bavāriešu vēlētājiem, ka tā cīnīsies par patvēruma meklētāju kvotu, pauda Bavārijas premjers, piebilstot, ka CSU un CDU pirms 2017.gada rudenī paredzētajām parlamenta vēlēšanām gaidāmi "visgrūtākie desmit mēneši", kādus abu partiju savienība piedzīvojusi pēdējās desmitgadēs.

Konservatīvais politiķis atzina, ka priekšā stāvošais uzdevums ir "gigantisks". Zēhofers arī uzsvēra, ka jāatrisina CDU un CSU starpā valdošās politiskās nesaskaņas.

Zēhofera prasītie 200 000 ir krietni mazāk nekā pērn Vācijā piedzīvotais patvēruma meklētāju pieplūdums, kas sākotnēji tika lēsts vairāk nekā miljona cilvēku apmērā, tomēr patiesībā varētu būt mazāks. Šogad varasiestādes prognozē apmēram 300 000 patvēruma meklētāju ierašanos.

Zēhofera paziņojums seko pēc tam, kad Merkele svētdien atklāja, ka ir gatava 2017.gada parlamenta vēlēšanās kandidēt uz ceturto termiņu kanclera amatā.

Abu partiju savienība pirmo reizi saskaras ar nopietnu konkurenci labējā spārnā. 2013.gadā izveidoto eiroskeptiski un pret imigrāciju noskaņoto partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD) šobrīd atbalsta desmit līdz 14,5% vēlētāju, kas sola tai iekļūšanu Bundestāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!