Foto: Kadrs no video

ASV pilsētā Čikāgā pamatīgs skandāls izvērsies pēc tam, kad slavenā Vilisa torņa 103.stāvā zem tūristu kājām sākusi plaisāt stikla grīda vienā no 400 metru augstuma esošajiem "balkoniem".

Ēkas īpašnieku pārstāvis Bils Aters medijiem norādījis, ka plaisas radušās stikla aizsargpārklājumā un nekādi neietekmē veidojuma drošumu, vēsta Čikāgas izdevums "Sun-Times".

Saskaņā Atera sacīto plaisas pārklājumā radušās arī iepriekš. Galvenokārt tas noticis, jo apmeklētājam rokā vai kabatā bijis kas ass un šis priekšmets sabojājis aizsargpārklājumu.

Pēc trešdienas vakarā piedzīvotā pārbīļa ieplaisājusī platformas daļa pārklāta un norobežota. Tomēr vēlāk apmeklētājiem slēgtas visi četri torņa augšējā stāvā esošie skatu laukumi.

Aters norādījis, ka tas darīts, lai īstenotu rutīnas pārbaudi.

Intervijā telekompānijai NBC torņa apmeklētājs Alejandro Garibajs stāsta, ka izdzirdējis plaisāšanas troksni brīdī, kad kopā ar ģimeni atradies uz platformas. Kad viņš norādījis personālam uz acīmredzamo bojājumu torņa darbinieki esot bijuši pārsteigti un lūguši visiem pārtraukt fotografēt un filmēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!