Foto: BBC
Zemes nogruvums agrā pirmdienas rītā Sjerraleones galvaspilsētā Frītaunā apracis simtiem cilvēku, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc ilgstoša un spēcīga lietus agrā pirmdienas rīta noticis zemes nogruvums, kas virkni māju pilnībā pārklājis ar dubļiem. BBC reportieris no notikuma vietas ziņo, ka daudzi upuri nogruvuma laikā vēl gulējuši.

Šobrīd atrastas desmitiem bojā gājušo mirstīgās atliekas, taču varasiestādes norāda, ka vēl ir par agru nosaukt precīzu mirušo skaitu. Lēšams, ka upuru skaits sasniedz vairākus simtus.

Aģentūra AFP, atsaucoties uz vietējās slimnīcas sniegtajiem datiem, ziņo par 180 mirušajiem. Savukārt Sarkanā Krusta pārstāvis pauž, ka nogruvumā un plūdos miruši jau 312 cilvēki.


Sjerraleones televīzija pārtrauca ierasto programmu, lai parādītu nelaimes vietu, kur cilvēki steidza rakties cauri dubļiem, mēģinot piekļūt apraktajiem mājokļiem un tajos iesprostotajiem cilvēkiem. Glābšanas darbiem nozīmēta arī armija.

Plūdi Sjerraleonē ir ierasta parādība, norāda BBC. Nereti pēc spēcīgām lietus aumaļām vājas konstrukcijas mājas tiek aizskalotas. Turklāt drenāžas sistēmas trūcīgākajos Frītaunas rajonos ir sliktā stāvoklī, kas tikai pastiprina lietavu postošo efektu, norāda aģentūra "Associated Press".

2015. gadā plūdos Frītaunā dzīvību zaudēja 10 cilvēki, bet vairāki tūkstoši palika bez pajumtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!