Bojāgājušo skaits 7,8 magnitūdu zemestrīcē, kura sestdienas vakarā notika Ekvadorā, pieaudzis līdz 350 cilvēkiem, paziņojis drošības ministrs Sesars Navass.

"Diemžēl mums ir jāinformē jūs, ka bojā ir gājuši apmēram 350 cilvēki. Arī ievainoto cilvēku skaits ir pieaudzis," televīzijā pavēstīja ministrs.

Iepriekš tika ziņots par 272 mirušajiem un 2527 ievainotajiem.

Glābēji tikmēr turpina pārmeklēt sagrauto ēku drupas, meklējot izdzīvojušos.

Zemestrīcei satricinot cietumu valsts rietumu pilsētā Portovjeho, no tā izbēga apmēram 100 ieslodzīto, paziņoja tieslietu ministre Ledija Sunjiga.
Apmēram 30 no izbēgušajiem ir notverti, vēl daži ir atgriezušies cietumā brīvprātīgi, un policija meklē pārējos.

Kolumbija, Meksika un Salvadora ir nosūtījušas savus ārkārtas situāciju darbiniekus palīdzēt glābšanas darbos pēc zemestrīces Ekvadorā.

Sešās provincēs, kuras zemestrīce skārusi vissmagāk, izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Zemestrīces epicentrs atradās aptuveni 170 kilometrus no valsts galvaspilsētas Kito, un tā bija jūtama visā Ekvadorā, kā arī Peru ziemeļos un Kolumbijas dienvidos.

Pēc tās ir notikuši ap 200 pēcgrūdienu.

Zemestrīce izraisījusi smagus postījumus vairākās pilsētās, tostarp Gvajakilā, Portovjeho, Mantā un Esmeraldasā, kas atrodas netālu no zemestrīces epicentra.

Klusā okeāna cunami brīdināšanas centrs sākotnēji paziņoja, ka Ekvadoras piekrastē vietām iespējami līdz pat metram augsti cunami viļņi, bet vēlāk brīdinājumu atsauca, norādot, ka "cunami draudi no šīs zemestrīces lielākoties ir pāri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!