Foto: AFP/Scanpix
Bojāgājušo skaits 7,8 magnitūdu zemestrīcē, kura sestdienas vakarā notika Ekvadorā, ir pieaudzis līdz 413 cilvēkiem, pirmdienas vakarā paziņoja valdības amatpersonas.

"Mēs pašlaik esam saskaitījuši 413 mirušos," paziņoja Drošības ministrija. Iepriekš bija ziņots par 350 bojāgājušajiem. Vairāk nekā 2000 cilvēku zemestrīcē tika ievainoti.

Glābējiem un tuviniekiem pārmeklējot ēku gruvešus, ir atrasti pirmie izdzīvojušie.

Pedernalesas pilsētā zemestrīces epicentra tuvumā tika atrasta un izglābta meitene, kas ēkas gruvešos bija iesprostota 20 stundas, ziņoja vietējie mediji.

Ugunsdzēsēji mikroblogu vietnē "Twitter" pavēstīja, ka ir izvilkuši vēl trīs izdzīvojušos no drupām Mantas pilsētā.

Ārvalstis un to organizācijas ir nosūtījušas glābēju un mediķu vienības, lai palīdzētu izdzīvojušo meklēšanā un sniegtu palīdzību tūkstošiem ievainoto.

Sagrauto rajonu atjaunošana var izmaksāt miljardiem ASV dolāru (miljardiem eiro), paziņoja Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea, apmeklējot izpostīto Pedernalesu.

Starp zemestrīcē bojāgājušajiem ārzemniekiem ir divi Kanādas, pieci Kolumbijas un vismaz viens ASV pilsonis, kā arī katoļu misionāru mūķene no Ziemeļīrijas.

Sešās provincēs, kuras zemestrīce skārusi vissmagāk, ir izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Zemestrīces epicentrs atradās aptuveni 170 kilometrus no valsts galvaspilsētas Kito, un tā bija jūtama visā Ekvadorā, kā arī Peru ziemeļos un Kolumbijas dienvidos.

Pēc tās ir notikuši ap 200 pēcgrūdienu.

Zemestrīce izraisījusi smagus postījumus vairākās pilsētās, tostarp Gvajakilā, Portovjeho, Mantā un Esmeraldasā, kas atrodas netālu no zemestrīces epicentra.

Klusā okeāna cunami brīdināšanas centrs sākotnēji paziņoja, ka Ekvadoras piekrastē vietām iespējami līdz pat metram augsti cunami viļņi, bet vēlāk brīdinājumu atsauca, norādot, ka "cunami draudi no šīs zemestrīces lielākoties ir pāri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!