Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas armija trešdien paziņojusi, ka kodoluzbrukums Amerikas Savienotajām Valstīm ir apstiprināts, trešdienas vakarā vēsta aģentūra AFP.

Paziņots, ka uzbrukums ASV ir akceptēts un tajā, iespējams, pielietos arī kodolieročus.

Ziemeļkorejas mediji citējuši, ka valdība uz jebkuru ASV kustību ir gatava reaģēt iznīcinoši. Paziņojumā teikts, ka Ziemeļkoreja ir pārliecināta par savu ieroču iznīcinošo spēku. "Uzbrukuma brīdis ir tuvu," teikts paziņojumā, piebilstot, ka "tas var notikt šodien vai rīt."

Jau vēstīts, ka Ziemeļkorejas raķešu vienības kopš marta beigām esot gatavības režīmā uzbrukt ASV bāzēm Dienvidkorejā un Klusajā okeānā. Tā, pēc tam, kad Korejas pussalu pārlidoja divi ASV kodolieroču nešanai piemērotie bumbvedēji B-2, vēstīja aģentūra "Reuters".

Spriedze Korejas pussalā valda kopš Phenjanas trešā kodolizmēģinājuma februārī, uz ko ANO Drošības padome reaģēja ar jaunu sankciju ieviešanu pret izolēto valsti. Phenjanas draudi ievērojami intensificējās martā, kad sākās ikgadējās Dienvidkorejas un ASV kopīgās militārās mācības. Vašingtona un Seula apgalvo, ka tām ir aizsardzības raksturs.

Tikmēr Phenjana tās sauc par naidīgu spēku mācībām un ir pastiprinājusi kaujas gatavību un izteikusi virkni draudu, tai skaitā pieminot kodoltriecienu ASV.

Par spīti draudiem un Phenjanas paziņojumiem par 1953. gada noslēgtā pamiera līguma, kas noslēdza Korejas karu,  laušanu un militāro tiešo sakaru līniju pārtraukšanu, Ziemeļkoreja nav apturējusi ar Dienvidkoreju kopīgās ekonomiskās zonas darbību, kas gada laikā tirdzniecībā rada divus miljardus dolāru (1.09 miljardi latu), ko nabadzīgā valsts nevar atļauties zaudēt, norāda "Reuters".Toties trešdien Phenjana kopīgajam industriālajam parkam liedza pieeju dienvidkorejiešiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!