Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas varasiestādes otrdien atbrīvoja vienu no trim apcietinātajiem ASV pilsoņiem Džefriju Edvardu Fouvlu, kurš šā gada maijā aizturēts par to, ka naktsklubā atstāja Bībeli, paziņoja Baltā nama preses sekretārs Džošs Ernests.

Tiek ziņots, ka šobrīd amerikānis ir ceļā uz mājām pie savas ģimenes.


56 gadus vecais trīs bērnu tēvs no Ohaio štata maijā ticis aizturēts pēc tam, kad saņēma apsūdzības par Bībeles atstāšanu kādā naktsklubā ziemeļu ostas pilsētā Čonginā. Fouvla ģimene apgalvoja, ka viņš valstī atradies kā tūrists.

Vašingtona atzinīgi vērtēja Ziemeļkorejas varasiestāžu soli, taču aicina atbrīvot arī divus pārējos ASV pilsoņus. "Mēs turpināsim uzstāt uz Keneta Beja un Metjū Millera atbrīvošanu," sacīja Baltā nama pārstāvis.

24 gadus vecajam Metjū Milleram, kurš lūdzis patvērumu Ziemeļkorejā, 14. septembrī tika piespriests sešus gadus ilgs darbs darba nometnē. Viņu 10. aprīlī aizturēja par "asu uzvedību migrācijas procedūras iziešanas laikā", kad pasu kontroles laikā viņš saplēsis savu tūrista vīzu un paziņojis, ka sagaida saņemt patvērumu.

Savukārt Kenets Bejs Ziemeļkorejā apcietināts 2012. gadā. Viņš tika apsūdzēts par aizliegtas literatūras izplatīšanu un vēlmi gāzt pastāvošo varu, kā rezultātā saņēma 15 gadus ilgu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!