Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkoreja ceturtdien neveiksmīgi izmēģināja vidēja darbības rādiusa ballistisko raķeti "Musudan", kas spētu sasniegt ASV bāzes Klusā okeāna salā Guamā, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Dienvidkorejas un ASV militāro novērotāju veikta analīze liecina, ka raķete eksplodējusi īsi pēc palaišanas, paziņoja Dienvidkorejas armijas ģenerālštābs.

"Mūsu armija stingri nosoda Ziemeļkorejas turpinātās nelikumīgās provokatīvās darbības un ir pilnīgi sagatavojusies tālāku provokāciju iespējamībai," teikts paziņojumā.

Tas bija otrais neveiksmīgais šīs raķetes izmēģinājums nepilnas nedēļas laikā.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja sestdien veica neveiksmīgu vidēja darbības rādiusa raķetes "Musudan" izmēģinājumu. ANO Drošības padome pirmdien stingri nosodīja šo izmēģinājumu, kas esot Ziemeļkorejas starptautisko saistību "rupjš pārkāpums", un brīdināja par turpmākiem pasākumiem pret Phenjanu.

Ziemeļkoreja šo raķeti ir izmēģinājusi pavisam astoņas reizes, bet tikai vienreiz Phenjanai izdevies daļēji veiksmīgs izmēģinājums.

"Musudan" darbības rādiuss tiek lēsts no 2500 līdz 4000 kilometriem, un tā tālākā robeža ļauj sasniegt ASV bāzes Klusā okeāna salā Guamā.

ASV bruņojuma eksperti uzskata, ka veiksmīgi "Musudan" izmēģinājumi var palīdzēt Ziemeļkorejai ar laiku izstrādāt starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kas ap 2020.gadu varētu ļaut sasniegt ASV kontinentālo daļu.

ANO sankcijas liedz Ziemeļkorejai izstrādāt ballistisko raķešu tehnoloģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!