Ziemeļkorejas propagandisti ceturtdien publicējuši kārtējo video, kurā tiek vizualizēts uzbrukums ASV karakuģiem un Baltajam namam.

Propagandas rullītis publiskots laikā, kad Vašingtonas un Phenjanas attiecībās Ziemeļkorejas kodolprogrammas dēļ valda paaugstināta spriedze un ASV uz Korejas pussalu ir nosūtījušas karakuģus un zemūdeni ar "Tomahawk" raķetēm.

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien atzina, ka ir iespējams "liels, liels konflikts" ar Ziemeļkoreju.

Phenjana pirms tam ir draudējusi ar preventīvu kodoltriecienu un nogremdēt ASV karakuģus, kā arī brīdina par "lielā kara" tuvošanos.

Ziemeļkorejas jaunākajā propagandas video redzams, ka ASV aviācijas bāzes kuģi un Baltais nams atrodas ieroču tēmeklī. Tad tiek palaistas raķetes un šos objektus pārņem liesmas.

Šādus provokatīvus propagandas video Ziemeļkoreja, kas pazīstama ar savu agresīvo un kareivīgo retoriku, ir demonstrējusi jau iepriekš. Pēdējais tāds gadījums bija 16. aprīlī, kad propagandas video tika demonstrēts, kā raķetes noklāj ASV pilsētas.

Uzbrukumi ASV totalitārās Ziemeļkorejas propagandas kadros izspēlēti arī pērn un 2013. gadā.

Jāatgādina, ka spriedzi abu valstu attiecībās rada bažas, ka Phenjana varētu veikt kārtējo kodolizmēģinājumu un turpināt ballistisko raķešu programmu, kas potenciāli var sniegt Ziemeļkorejai iespēju radīt starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm piemērotu kodolgalviņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!