Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja sestdien neveiksmīgi izmēģināja trīs ballistiskās raķetes ar mazu darbības rādiusu, paziņoja ASV armijas amatpersonas.

ASV Klusā okeāna pavēlniecība savā paziņojumā informēja, ka viena no izšautajām raķetēm uzreiz eksplodējusi, bet abas pārējās līdz eksplozijai nolidojušas kādu attālumu.

Pavēlniecība piebilda, ka šīs raķetes neapdraudēja ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu. Ziemeļkoreja iepriekš bija brīdinājusi, ka varētu izšaut raķetes uz to.

Dienvidkorejas bruņoto spēku ģenerālštābs paziņoja, ka raķetes tika izšautas no Ziemeļkorejas austrumu piekrastes un nolidoja apmēram 250 kilometrus, bet nepieminēja, ka šie izmēģinājumi bijuši neveiksmīgi.

Dienvidkorejas prezidenta kanceleja sarīkoja nacionālās drošības padomes sanāksmi, lai apspriestu šos raķešu izmēģinājumus. Tie ir pirmie kopš jūlija, kad Ziemeļkoreja veiksmīgi izmēģināja divas starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kuras pēc pilnveidošanas spētu sasniegt ASV kontinentālo teritoriju.

Abu Korejas pussalas valstu attiecības nesen pasliktinājās, kad Ziemeļkoreja un ASV prezidents Donalds Tramps apmainījās kareivīgiem draudiem. Tramps brīdināja, ka viņš vērsīsies pret Ziemeļkoreju ar "uguni un niknumu", ja Phenjana turpinās izteikt draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!