Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas raķešu programma tagad vērsta uz satelītu palaišanu, atsaucoties uz slēgtās valsts medijiem, raksta Ķīnas portāls "Global Times".

Eksperti jauno pavērsienu uzskata par mēģinājumu miermīlīgas kosmosa tehnoloģiju izpētes aizsegā veikt aizvien jaunus raķešu izmēģinājumus. Ziemeļkorejas laikrakstā "Rodong Sinmin" skaidrots, ka Phenjana jau ir sākusi satelītu būvniecību, kas esot "leģitīma un ANO likumiem atbilstoša rīcība".

ANO Drošības padomes 22. decembrī apstiprinātā "Rezolūcija 2397" apstiprina, ka Ziemeļkoreja nedrīkst īstenot nekādus jaunus izmēģinājumus, izmantojot ballistisko raķešu tehnoloģijas, veikt atomieroču izmēģinājumus vai kāda cita veida provokācijas. Līdz ar to ir nepieņemami ka Phenjana izziņojusi satelītu palaišanas plānus par spīti ANO sankcijām, "Global Times" skaidrojis Laioningas Sociālo zinātņu akadēmijas zinātniskais līdzstrādnieks Ziemeļkorejas jautājumos Lū Peninsula.

Iepriekš Dienvidkorejas mediji ziņoja, ka ziemeļu kaimiņvalsts izstrādā jaunu satelītu "Kwangmyongsong-5", kas būšot aprīkots ar kamerām un telekomunikāciju ierīcēm. Iepriekšējo satelītu Ziemeļkoreja palaida 2016. gada februārī.

Phenjana jau ilgstoši pūlas attīstīt novērošanas un telekomunikāciju satelītus, taču tai līdz šim trūcis nepieciešamo tehnoloģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!