Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas svētdien palaistā raķete bijusi daudz jaudīgāka nekā 2012. gadā izšautā, otrdien paziņojusi kāda Dienvidkorejas aizsardzības jomas amatpersona.

Raķetes darbības rādiuss ir 12 000 kilometru, kas nozīmē, ka tā spēj sasniegt vairumu mērķu ASV, atklāja amatpersona.

Ziemeļkoreja svētdien palaida raķeti, apgalvojot, ka tā sekmīgi ievadījusi orbītā mākslīgo Zemes pavadoni, tomēr vēl nav apstiprināts, vai šis satelīts vispār ir darboties spējīgs.

Līdzīgu raķeti Ziemeļkoreja palaida 2012. gada decembrī, bet tās darbības rādiuss bija aptuveni 10 000 kilometru, uzskata eksperti.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis aģentūrai AFP sacīja, ka nepieciešama padziļināta analīze, lai noteiktu svētdien palaistās raķetes darbības rādiusu un citus parametrus.

Pastāvēja bažas, ka Ziemeļkoreja šoreiz varētu izmantot daudz lielāku raķeti, jo pabeigusi darbu pie jauna 67 metrus gara palaišanas torņa, kas spējīgs apkalpot lielākas raķetes, nekā 2012. gadā palaisto raķeti "Unha-3".

Tomēr Dienvidkorejas amatpersona norādīja, ka Ziemeļkoreja vēl nav izstrādājusi tehnoloģiju, kas nepieciešama raķetes pārveidošanai par starpkontinentālu ballistisko raķeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!