Turpinoties bažām un spriedzei par to, ka Ziemeļkoreja varētu veikt kārtējo ballistisko raķešu vai kodolizmēģinājumu, Dienvidkorejā ieradusies ASV atomzemūdene, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ar 154 "Tomahawk" spārnotajām raķetēm, 60 specvienības karavīriem un mini zemūdenēm bruņotais peldlīdzeklis "USS Michigan" pievienosies ASV karakuģu grupai ar aviācijas bāzes kuģi "USS Carl Vinson" priekšgalā.

ASV iepriekš aprīlī paziņoja, ka sūta šo aviācijas bāzes kuģa kaujas grupu uz Ziemeļkorejas krastiem. Savukārt Phenjana draudēja amerikāņu kuģi nogremdēt un dot preventīvu triecienu pret ASV.

Vēlāk atklājās, ka šī ASV prezidenta Donalda Trampa vārdiem "armāda" paziņojuma brīdī devusies pavisam citā virzienā. Tomēr pēcāk ASV Karaflotes amatpersonas paskaidroja, ka tagad gan kuģu grupa tuvojas Korejas pussalai.

"USS Michigan" otrdien noenkurojusies Dienvidkorejas Pusanas ostā. Zemūdenes ierašanās esot daļa no rutīnas pasākumiem. Tā piedalīsies ar "USS Carl Vinson" kopīgās mācībās.

Zemūdenes ierašanās notiek laikā, kad turpinās spriedze Ziemeļkorejas iespējamo raķešu un kodolizmēģinājumu dēļ. Eksperti pieļauj, ka Phenjana varētu veikt jaunus ieroču testus.

16. aprīlī Ziemeļkoreja aizvadīja neveiksmīgu ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Ziemeļkoreja kopš 2006. gada ir veikusi piecus kodolizmēģinājumus un turpina strādāt pie ballistiskajām raķetēm. Pietiekami mazas kodolgalviņas izstrāde reizē ar raķešu spēju dotu Phenjanai iespēju apdraudēt savus kaimiņus un citas valstis.

ASV prezidents Tramps ir piedraudējis ka "atrisinās Ziemeļkorejas problēmu". ASV vēstniece ANO pirmdien neizslēdza ASV triecienu pa Ziemeļkoreju, ja tā veiktu jaunu kodolizmēģinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!