Foto: stock.xchng

Septiņus gadus veca meitene gājusi bojā pēc tam, kad zilonis Marokas zoodārzā iemetis viņai pa galvu ar akmeni, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Ziloņa raidītais akmens pārlidojis pāri nožogojumam un grāvim, kas norobežo apmeklētājus no Rabatas zoodārza dzīvniekiem. Meitene pēc incidenta tika nogādāta slimnīcā, taču ārstiem neizdevās glābt viņas dzīvību.

Zoodārzs paziņojumā norādījis, ka ziloņu aploks atbilst starptautiskajiem standartiem un, ka "šādi gadījumi ir reti, neparedzami un netipiski".

Internetā atrodams video, kur iemūžināti mirkļi īsi pēc nelaimes gadījuma. Brīdinām, ka video ir redzami nepatīkami skati.

"Tas var notikt, kad ziloņi kļūst nikni vai garlaikoti. Manuprāt, ir maz ticams, ka zilonis tēmēja pa meiteni, bet gan drīzāk izrādīja savu neapmierinātību. Nav iespējams paredzēt, kā uzvedīsies nebrīvē turēti dzīvnieki," raidsabiedrībai BBC stāstīja Ambosseli ziloņu aizsardzības fonda zinātniskais direktors Fillis Lī.

Vēstīts, ka Sinsinati zoodārza darbinieki maijā nošāva gorillu, jo tās aplokā iekļuva četrus gadus vecs zēns. Savukārt jūnijā Disneja viesnīcas ezera ūdenī aligators ierāva divus gadus vecu mazuli, kurš vēlāk tika atrasts miris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!